Robotter gør dig ikke noget

Robotter er ikke svaret på effektiv digitalisering – svaret er dig selv!

Digitalisering er højt på dagsordenen i erhvervslivet for tiden. Det er ikke til at komme udenom konferencer, seminarer og oplæg om fremtidens digitale udfordringer. Og det er positivt, fordi det betyder, at vi kollektivt har opdaget, at der ligger en masse udfordringer og muligheder foran os.

Maj 2020 \\ Inspiration

Digitalisering er et markedsvilkår, og det vedrører os alle. Uanset størrelse, branche og titel.


Men har vi defineret hvad digitalisering egentlig går ud på, eller tager vi bare for gode varer, at vi hver især nok godt ved, hvad ham eller hende overfor os mener, når talen falder på digitalisering?


For mig indeholder digitaliseringsøvelsen et helt essentielt element, nemlig at sætte processen før personen. Digitalisering er ikke bare at sætte strøm til de metoder og arbejdsredskaber, der er blevet brugt i årevis. For så bliver processen ved med at være drevet af personer.


Et eksempel;

Opgaven med at gemme forretningskritiske dokumenter i mapper og huske-hvor-man-har-dem-liggende er jo den samme, uanset om det er et fysisk arkivskab eller en mappe på C-drevet.


Digitaliseringen opstår reelt, når processen bliver uafhængig af manuelle rutiner og personer. Det betyder dermed, at robotterne ikke kommer og effektiviserer det hele. Det skal vi som mennesker selv gøre – startende med at tage udgangspunkt i processen som det essentielle i at nå et mål, og så betragte IT og os selv som ressourcer, der, sammen eller alene, sørger for at processen gennemføres.


Digitalisering kan – hvis man bærer sig rigtigt ad – blive en markedsmulighed. Indtil da er det et blot et markedsvilkår.


Hvad er din definition af digitalisering? 

Anden inspiration

Hjælp til grøn digital omstilling

Tiden er grøn - verdensmålene er sat og corona krisen har vist, at man i mange tilfælde kan gro kunde- og medarbejdertilfredhed samt en bedre bundlinje ved at gøre forretningen grønnere.

Se her hvordan I kan få hjælp


August 2020 \\ Udviklingshjælp

Fælles sprog giver fælles vej

Vi har sikkert alle oplevet at tale forbi hinanden, og kender derfor til opgaven at komme på ret køl igen. 

Her er en guide til hvordan det at tale forbi hinanden kan mindskes....


Maj 2020 \\ Inspiration